pátek 9. března 2007

TÝM (kdo vlastně jsme)

Tým je nejdůležitějším aspektem každého projektu a nadšení a úsilí jeho členů je tím, co umožňuje jeho uskutečnění. Úspěch závisí na kooperaci, toleranci a smyslu pro humor, bez toho bychom se jen těžko mohli odvážit vyrazit vstříc zubatým ledním medvědům a ukrutné arktické zimě.
Náš tým se vytvářel postupně během různých arktických výprav. Kromě mrazivých nocí nás spojila i společná životní filosofie. Naším cílem není lámat rekordy. Pro nás je příležitost strávit dva měsíce v nejdrsnější přírodě na světě zkrátka neodolatelná.

A toto jsme my:

Kim Senger, Česká republika
Kim vystudoval geologii na novozélandské University of Otago. Je to zapálený cestovatel, baví ho horolezectví a lyžování, nevíce dohromady při nějaké arktické výpravě. V červnu a červenci 2005 společně s Jirkou Lichtenegerem přešli Oscar II Land a stali se tak prvními Čechy, kterým se to podařilo. Kimova úloha v F5 je hledat sponzory, pomáhat organizovat nezbytné vybavení a dohlížet nad vzdělávacím aspektem expedice. Neopominutelnou záležitostí je též vaření českých specialit zmrzlým kolegům.
Kontaktovat ho můžete na adrese senger.kim@gmail.com.

Hella Garny, Německo
Hella je absolventkou oboru klimatologie na universitě v Mnichově a National Institute for Water & Atmosphere na Novém Zélandě. Hella se zúčastnila mnoha několikadenních lyžařských expedicí na Svalbardu. Cestu ze Svalbardu domů (přes 4000 km) pak sama ujela na kole. Jako jediná dívka v týmu má Hella za úkol udržet ostatní členy tak civilizované, jak jen to bude možné, jako odborník pak bude provádět klimatologické expertízy. Její kulinářskou doménou jsou lahůdky Bavorska.
Hellu najdete na adrese hellagarny@googlemail.com.

Lucas Girard, Francie
Lucas vystudoval obor ledovce na universitě v Grenoble a Belfort-Montbéliard. Vzhledem k tomu, že strávil téměř dva roky na Svalbardu, kde se zúčastnil bezpočtu expedicí jak na lyžích, tak na saních, je Lucas zkušeným členem týmu. Své dovednosti uplatňuje také při tvorbě webových stránek, zajišťování grantů a pašování vysoce kvalitního francouzského sýra.
Podrobnosti můžete zjistit na adrese lucas.girard@gmail.com.

Mats Björkman, Finsko
Mats prošel universitami v Gothenburgu, Helsinkách a Kodani, kde studoval biologii. Má zkušenosti s přechody na lyžích, zúčastnil se 1400 km traversu hranice švédsko-norských hor. Vyrábí si své vlastní lyže i další vybavení. Mats má v týmu funkci lékaře, sněžného vůdce a švédského šéfkuchaře.
Pokud vás zajímá recept na švédské masové kuličky či něco jiného, pište na adresu bjorkman.mats@gmail.com.

Ulli Neumann, Německo
Ulli je studentem oboru ledovce na universitě v Oslu a na Svalbardu, kde strávil během posledních dvou let většinu času. Je zvyklý na extrémní podmínky a svým americkým švýcarákem spraví téměř všechno. Jeho schopnost komunikovat s kýmkoli jistě usnadní život celé expedici. (Možná se jeho umění osvědčí i u ledních medvědů.)
Chcete-li komunikovat vy s ním, naleznete ho na adrese ulrich.neumann@unis.no.

Žádné komentáře: