sobota 10. března 2007

Rychlost zabíjí


Jako soucast kazdorocnich oslav Solfestuka se na Hiorthamnu kona zavod na sanich. Tato mezinarodni udalost je prestizni nejen diky dlouhe tradici (koneckoncu slunicko se do Longyearbyenu vraci uz dlouha leta), ale take diky druhum sani, ktere se kazdorocne riti z Hiorthamnu.


V zavode se znamkuje styl a rychlost, s urcitym durazem na styl „cim blaznivejsi, tim lepsi“ (napr. finsky sauna-tym). Ani tento rok nebyl vyjimkou. Zavodilo pet sani, kazde se svou vlastni eleganci. Snad ani neni prekvapujici, ze tri z peti zavodnich tymu byli z rad studentu UNISu, vcetne nasich 2 zmrzliku (Frozen Two) Ulliho a Kima.

Jejich sane byly sestaveny za pomoci Anne v poslednich dnech behem priprav na expedici Frozen Five.


Prisera zvana „Baby Bullet“ zvladla sjet kopec behem 22 sekund. Podle dolozenych zdroju je to historicky rekord a doufame, ze si ho udrzime pekne dlouho! Kovove sane, s medvidkem Isolinou a starym ledovym sroubem misto nosu, vazici 200kg uz pred nastoupenim posadky (ridicka lady Eeva, svedsky reprezentant Albin a svalova sila Ulli a Kim). Neni divu, ze divaci zacali utikat jen co nas zahledli...

Zdravime z dalekeho severu! Kim & Ulli

Žádné komentáře: