středa 28. března 2007

A je to tady ...


Poslední den před dlouhou expedicí je vždy trochu zvláštní. Pro některé je to poslední den k dokončení příprav pro samotnou expedici, pro jiné je tento den posledním, kdy můžete prožít něco, co nebude možné v průběhu lyžařského přechodu. Třeba horká sprcha. Nebo hra „innebandy“ (florbal).

V průběhu posledních dnů celý tým dokončoval věci pro expedicí, především vybavení. Připravit stan, aby odolal vichřici, sáně, aby odolaly závějím a letuschopného draka zabere nejaký čas a úsilí. A aspoň jednou denně si někdo vzpomene, že je něco potřeba dokoupit (třeba vlněné prádlo).



Stále se ale snažíme brát přípravy optimisticky, při všem tom stresu okolo je snadné ztratit přehled o tom, co je vlastně na naší cestě důležité. Užít si a vidět kousek Svalbardu dokud jsme tady. Tak se snažíme si připravit optimističtější večery s kávou a sušenkami (pardon, zapomněli jsme vzít kávu do Nybyenu) večery pro oba naše „podpůrné týmy“ v Longyearbyenu (tihle tvrdí arktičtí lidé jsou připraveni zorganizovat naši záchranu téměř z každého bodu cesty, přivézt čerstvé ovoce, nové lyže nebo třeba noviny ;)) a “otroky balící potravu“ (ještě jednou díky moc. A ještě jednou!). Ještě jedna noc spaní v Longyearbyenu a jsme na cestě. Jestli se ale hned první den dostaneme z města ;)

Ale nezoufejte, tenhle blog bude díky našemu satelitnímu telefonu aktualizován v průběhu cesty.

Kim

Žádné komentáře: