úterý 20. března 2007

Doprava nakladu





Jedna rychla aktualizace z Longyearbyenu a nasi ceste do Austfjordneset. Behem poslednich dvou dnu jsme stravili asi 15 hodin na sneznych skutrech odvozem ~200kg nakladu do male traperske kabinky v severnich Spicberkach, na okraji Wijdefjordenu. Cesta, skoro 400km dlouha, nas vedla ruznorodou krajinou, vcetne rozbiteho morskeho ledu, svahu s hlubokym prasanem a „hrbitova ledovcu“.

Pokud vsechno pujde podle planu, tak se ke Stefanovi a Lene vratime v polovine kvetna, abychom si vyzvedli jidlo a doplnili zasoby na cestu dale na sever. I tak kratka navsteva (nakonec jsme spali v chatce o neco jizneji, kde nam ledni medved v noci okusoval sedacky na skutru) byla inspirujici a nemuzu se dockat az se sem vratime, tentokrat na lyzich.

Nashledanou za par mesicu! A pozdravujte medveda, ktery obchazel chajdu, kdyz jsme dorazili v nedeli vecer. Ted si muzeme jet uzit krasneho pocasi v Longyearbyenu a vyrazit na lyze.

Lucas dneska vzal rodice do Barentsburgu (rusko-ukrajinske mesto asi 60km od Longyearbyenu), aby jim ukazal krajinu, kde stravime pristich nekolik mesicu. Doufam, ze mu to jeste nezatrhnou!

Kim

Žádné komentáře: