pondělí 26. března 2007

3+2 je 5





Tuto neděli se tým F5 znovu sešel - poprvé od ukončení přípravné výpravy v Grenoblu před téměř 6ti týdny. Bylo to poněkud zvláštní setkání, neboť polední přílet letadla se shodoval s Lucasovou cestou do zásobárny ve Van Postbreen a mým skromným pokusem sjet Trollsteinen na lyžích „fjellski“. Nakonec jsme se všichni setkali v místním bazénu v průběhu pola na kajaku. Jaký to start arktické expedice!


Dnes se celý tým (s výjimkou Andree, našeho čtyřnohého společníka) zúčastnil bezpečnostního kursu UNISu vedeného jedinečným „safety Fredem“. Po krátkém zopakování různých nebezpečí při cestování a práci v Arktidě jsme si šli do střelnice nad letištěm oprášit naše střelecké dovednosti. Ulli vyhrál střeleckou soutěž téměř bez soutěže a vysloužil si tak roli našeho ozbrojeného ochránce v případě setkání s medvědem. Všichni doufáme, že k tomu nedojde, ale lepší je být připraven.


Dnešní odpoledne tráví členové týmu přípravami našeho odjezdu. Lucas nahrává digitální informace o cestě do GPS, Mats a Hella připravují vařiče, Ulli horečně organizuje zbytek a já zalaminoval mapy a pár minut se kochal pohledem přes Isfjorden směrem k zemi Oskara II (Oscar II Land). Večer v 19:00 se tým znovu sejde na přednášce v místní pobočce Červeného kříže. Jste-li někde blízko sejdeme se tam! Pokud ne nezoufejte a přijďte ve středu do UNISu na polední seminář, slibujeme, že na něj nezapomenete (alespoň několik dnů ;)) . Zdravíme z Longyearbyenu,

Kim




Žádné komentáře: