čtvrtek 15. března 2007

Gastronomicky zazitek


Do zacatku expedice zbyvaji uz jen dva tydny, takze pripravy nabiraji na otackach. Nastehovali jsme sebe i vybaveni do jedne budovy v Longyearbyenu, pripravujeme expedicni zasoby a prevazime je na nase planovana skladiste v terenu.

Tohle vsechno bychom nezvladli bez pomoci nasich kamaradu tady na universite (University of Svalbard) a jinde po svete. Diky moc za pomoc a za spolecnost! Jo a kdybyste nahodou jeste byli pobliz, uvitame dalsi pomoc... :o) Nalepky jsou k dispozici!


Jen si predstavte: 5 lidi, 80 dni, jeden sacek s obedem. To znamena 400 sacku „obedovych pridelu“ a skoro 4 dny prace. Obcas nam to prijde trochu prumyslove; treba miseni 60kg cokolady, 30kg orisku a spousty suseneho ovoce a „crusli“. Tim spis, kdyz tohle michate v boxu na skutr. A to jsem jeste nezminil snidane, ktere museji byt pripravene v podobnem stylu, jen v jinych pomerech (jeden z nasich stanu je pro 2 a druhy pro 3). Dokazete si predstavit ten zmatek?! Alespon si clovek uvedomi, kolik toho dokaze sporadat v prubehu jednoho roku – je toho dost!

Nakonec moje neoblibenejsi soucast baleni zasob. Tou je urcite rozbijeni tabulek cokolady dlatem a kladivem. To proto, aby cokolada, ktera je jednou z nejrychleji mrznoucich veci, zustala behem expedice jednohubkoveho razu. A neni nic horsiho nez kdyz si nemuzete ukousknout kousek zaslouzene cokolady!

Kim

Žádné komentáře: