čtvrtek 15. března 2007

Start za dva tydny !




Uz zbyvaji jen dva tydny nez se vypravime z Longyearbyenu! Des! Datum a cas zacatku cesty (29.3 12:45), stejne tak jako jeho misto (u vchodu spicberske University UNIS – na tzv. Arctic Gateway), byly urceny tak ted uz je to jen na nas. Uz tu mame 3 z 5 clenu expedicniho tymu, pote co v pondeli rano dorazil Lucas, aby spolu s Kimem a Ullim stravili tyden pripravou jidla. Presto jsme ale vdecni za pomoc vsem nasim „otrokum“ (nevim, koho napadl tenhle nazev, ale ja to nebyl!).


Tak co se vlastne chystame delat? Za prve, sama organizace jidla je zalezitost na plny uvazek. Nastesti zamestnanci Svalbardbutikken, mistniho supermarketu a naseho sponzora (diky a tusen takk!), pripravili nasi objednavku do jednoho baliku ktery jsme odvezli do naseho docasneho domecku na longyearbyenskem pobrezi. Spolecne s baliky z Nemecka, Ceske republiky, Svedska a Francie bude tato ‚dodavka‘ tvorit zaklad nasich expedicnich zasob.



Pres vsechny pripravy musi samozrejme byt cas i na trochu legrace. Jako napriklad v sobotu s vyhrou „Baby Bullet“ a projizce na „Beltmobilu“, coz je neco jako tank na snehu. Taky jsou tu samozrejme klidne vecery, ktere travime sitim zaplat, poslednimy vylepsovaky naseho vybaveni nebo jen relaxaci (ale na to moc casu neni).

Kim

Žádné komentáře: