sobota 3. února 2007


Tento týden přešlo pět kamarádů z Frozen Five nejkrásnější část pohoří Vercors v jihovýchodní Francii. Se začátkem poblíž Monestier-de-Clermont a koncem v Correnćon-en-Vercors Lucas naplánoval cestu zahrnující 800m stoupání na High Plateaux oblasti Vercors, následované několika dny lyžování přes cosi jako zalesněná alpská planina.

Jelikož byl tento přechod poslední společnou přípravou nášeho týmu před expedicí, snažili jsme se využít většinu expedičního vybavení. Při průchodu nádražím v Grenoblu mohli šťastní kolemjdoucí obdivovat Lucasovy obrovské telemarkové boty, Ulliho expediční „tenisky“, Helly fungl nové kalhoty (není potřeba je sundavat když jdete na záchod), Matsovy zbrusu nové lyže a Kimovu videokameru na zvěčnění momentů této cesty. A to ještě není řeč o jasném červeném stanu, ve kterém jsme spali. Se dvěma vchody, spoustou místa na vaření a skvěle promyšleným návrhem se tyto stany jistě stanou příjemným domovem na nadcházející dvou a půlměsíční výpravě.



V průběhu našich tří dnů na planině jsme si užili spíše teplé podmínky v průběhu dne, ale i poměrně hodně pod nulou (Matsův zkušený odhad byl -10°C) v noci. Tentokrát nebyly žádné omrzliny, za což jsme vděční. Sněhové podmínky - třebaže měly daleko k perfektním – dovolovaly pohyb na lyžích po většinu cesty a tažení „pulka“ (saně dovolující vlastníkovi táhnout daleko víc vybavení než by bylo možné na zádech) po celou dobu.

A samozřejme nám společný pobyt umožnil diskutovat o důležitých aspektech naší cesty, jmenovitě jídle, bezpečnosti a vybavení. Brzy se objeví další blogy týkající se těchto aspektů.

Zdravíme z Francie! Tým Frozen Five

Žádné komentáře: