neděle 11. února 2007

Proti mrazu oblékáme Devold!


Při tak náročných podmínkách jaké na Špicberkách nalezneme, je správná termoregulace nezbytně nutná. Jakýkoliv pot během chvilky nečinnosti zamrzne, poté navlhne oblečení a následně hrozí silné podchlazení. Základem udržování tepla a pohody na těle je vlněná spodní vrstva, nejlépe ze slavných novozélandských ovcí Merino.

Jsme velice rádi že můžeme nosit spodní prádlo norské firmy Devold, která už od roku 1853 vyrábí kvalitní spodní prádlo, otestované mimo jiné na expedicích na oba svžtové póly. Prádlo Devold, typ EXPEDITION, je ideální do chladných a mrazivých podmínek, až do -50°C. Prádlo je vyrobeno ze 100% čisté merino vlny impregnované pro lepší odvod vlhkosti. Navíc je konstruováno z dvou spojených vrstev, čímž se ještě více zvýší tepelná izolace.

Výhod používání vlněného oblečení je hned několik. Vlna hřeje i když je vlhká, perfketně izoluje a je velice prodyšná. Navíc má samočistící efekt, čímž pádem je možné prádlo Devold nosit při dlouhých, náročných expedicí pfii kterých není možné prádlo prát. Smrad ve stanu je velice nepříjemná záležitost, ale při používání vlněného prádla je i toto udržováno na minimu. V neposlední řadě se jedná o přírodní vlákno, které na ovcích vyroste rok co rok a lehce se recykluje.

Více informací o produktech firmy Devold naleznete na adrese http://www.devold.no/. Na český trh oblečení dováží firma North Trappers. Po návratu z expedice budeme o produktech Devoldu referovat mimo jiné na serveru Světa Outdooru.

Vřele děkujeme za podporu!

Kim a spol

Žádné komentáře: