úterý 6. února 2007

Kopa čokolády

Po týdnu intenzivní přípravy členové Frozen Five opustili slunečné a teplé počasí Francie a vydali se zpět k jejich povinnostem (samozřejmě kromě Lucase). Kromě lyžování přes hřeben Vercors se z nás stali experti v psaní seznamů, v kteréžto oblastí lámeme rekordy našimi seznamy „co udělat“, bezpečnostním a potravinovým!!



Když je řeč o jídle, musím podotknout, že stanovení množství čokolády pro expedici byla nesmírně ošemetná věc! Čokoláda je životně důležitou potřebou členů našeho týmu a jsem si jist, že většina by ani nevylezla ze spacáku, kdyby nám došla čokoláda!! Po složitých výpočtech dospěli naši hladoví mistři jídla k rozumnému výsledku 60 kg!

Hella, která zůstala ve Francii o den déle, se přidala k Lucasovi a Marine na malé skálolezecké dobrodružství na jednoduché a slunné 800m cestě v Chartreuských horách (Chartreuse mountains). Po celém dni stráveném v tričku dospěla Hella (svým nejlepším „kiwi“ slangem) k přesvědčení, že to byl dobrý trénink na Svalbard“: „To je paráda, kámo, akumulujeme spousty tepla než si necháme omrznout zadky!“

Ahoj,
Lucas

Žádné komentáře: